درمان رفلاکس معده با عسل و سیاه دانه + نحوه مصرف

3 دیدگاه
مقالات
8,888
درمان رفلاکس معده با عسل و سیاه دانه

مشکلات گوارشی نظیر رفلاکس معده در بین افراد بسیار شایع می باشد و یکی از راه های درمان طبیعی آن درمان رفلاکس معده با عسل و سیاه دانه می باشد.

هزاران سال است که از عسل به عنوان داروی خانگی برای انواع بیماری های مختلف استفاده می شود. این ماده معمولاً برای تسکین گلو درد استفاده می شود، اما همچنین می تواند به عنوان سرکوب کننده سرفه استفاده شود و حتی ممکن است برای تقویت زمان بهبودی روی زخم خفیف نیز استفاده شود.

مشخص شده است که عسل اثرات ریفلاکس اسید را کاهش می دهد، زیرا بافت آن باعث می شود به خصوص در پوشش غشای مخاطی مری موثر باشد و التهاب را کاهش دهد. عسل طبیعی همچنین برای از بین بردن رادیکال های آزاد در دستگاه گوارش، یکی از دلایل عمده ریفلاکس اسید، عمل می کند.

اینکه عسل برای سیستم گوارش ما مفید است یک ادعای سنتی ساده نیست. تحقیقات و بررسی ها تأیید کردند که عسل برای معده و کل سیستم گوارش مفید است.

عسل خام در دوران باستان به عنوان درمانی در بین فرهنگ ها برای درمان همه چیز از زخم ها تا سوء هاضمه مورد استفاده قرار می گرفت.

در ادامه درباره بیماری رفلاکس معده یا التهاب معده توضیح خواهیم داد و همچنین به ویژگی های عسل و فواید عسل برای درمان رفلاکس معده پرداخته ایم.

سابقه دارویی عسل

شواهد موجود در نقاشی های عصر حجر نشان دهنده درمان بیماری با محصول زنبور عسل، مانند عسل است که از 8000 سال پیش نشات گرفته است. طومارها، لوح ها و کتاب های باستانی، الواح سفالی سومری (6200 سال قبل از میلاد)، پاپیرای مصر (1900–1250 پیش از میلاد)، ودا (کتاب مقدس هندو) 5000 سال، قرآن کریم، انجیل و بقراط (460–357 پیش از میلاد) نشان داده اند که عسل یک دارو بوده است.

قرآن به طور واضح فعالیت ارزش درمانی عسل را نشان می دهد. خداوند به زنبورهای عسل الهام بخشیده است، تا کندوهای خود را در تپه ها، روی درختان و محل زندگی انسان ها بسازند، از بدن آنها نوشیدنی با رنگ های مختلف می آید، که در آن برای بشریت شفابخش است.

از عسل برای انواع بیماری ها از جمله بیماری های چشم، آسم، عفونت های گلو، سل، تشنگی، سکسکه، خستگی، سرگیجه، هپاتیت، یبوست، آلودگی کرم، شمع، اگزما، بهبود زخم و زخم در طب سنتی استفاده می شد.

رفلاکس معده چیست؟

اسیدیته به دلیل تولید بیش از حد اسید توسط غدد معده ایجاد می شود. و اسید معده شروع به حرکت به سمت عقب می کند، این بدان معناست که از معده به مری (یا لوله غذا) می رود.

از آنجا که اسید معده تحریک کننده است، پوشش لوله غذا نیز ملتهب می شود و سپس این حالت احساس سوزش در گلو و قفسه سینه شما را ایجاد می کند.

علائم رفلاکس معده چیست؟

  • سوزش معده
  • گلودرد
  • سوزش و درد قفسه سینه
  • نفخ معده و گاز

عوامل رفلاکس معده چیست؟

اجتناب از برخی غذاها و نوشیدنی ها ممکن است علائم ریفلاکس اسید را بهبود بخشد. اگرچه عوامل محرک غذایی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، برخی از غذاها و نوشیدنی ها که ممکن است باعث ریفلاکس شوند عبارتند از:

  • الکل
  • کافئین
  • شکلات
  • مرکبات، مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت
  • غذاهای سرخ شده یا چرب
  • سیر و پیاز
  • نعناع
  • غذاهای ادویه دار
  • گوجه فرنگی و محصولات مبتنی بر گوجه فرنگی، از جمله رب، سس ماکارونی و سوپ
  • قهوه
  • اضافه وزن داشتن
  • سیگار کشیدن
  • بارداری
  • استرس و اضطراب
  • برخی از داروها مانند مسکن های ضد التهاب (مانند ایبوپروفن)

ویژگی های عسل طبیعی

از گذشته تا به امروز از عسل برای انواع مسائل گوارشی استفاده شده است. طبق تحقیق منتشر شده در مجله تحقیقات پزشکی هند، به چند دلیل استفاده از عسل در برابر ریفلاکس اسید مفید است.

عسل دارای بسیاری از مواد معدنی، آنزیم ها و اسیدهای آمینه است. مردم از مزایای سلامتی عسل به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی و درمانی آگاه بوده اند و از آن برای درمان انواع بیماری ها مانند مشکلات گوارشی، درمان گلو درد، تغذیه پوست، تسکین سرفه، کاهش التهاب، حفظ سطح کلسترول استفاده می کنند.

به دلیل آنتی بیوتیک طبیعی و خاصیت ضد باکتری موجود در عسل، این یک داروی عالی برای هرگونه اختلال گوارشی مرتبط با باکتری است.

نتایج حاصل از مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی انگلیس نشان داد که مصرف یک قاشق چای خوری عسل خام منجر به تسکین علائم ریفلاکس اسید می شود.

عسل طبیعی دارای آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد آسیب رسان که می توانند به سلول های دستگاه هضم شما آسیب برسانند، مبارزه می کنند. آسیب سلول در سیستم گوارش می تواند یکی از دلایل ریفلاکس اسید شما باشد. علاوه بر این، عسل غشای مخاطی مری را پوشانده و همچنین با التهاب در مری مبارزه می کند و ریفلاکس اسید را کمتر می کند.

عسل به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و به جلوگیری از هرگونه بیماری مرتبط با معده در آینده کمک می کند.

عسل خام از سیستم گوارشی پشتیبانی می کند زیرا مانند بیشتر قندهای تصفیه شده که باعث تشدید دستگاه گوارش می شوند، در معده تخمیر نمی شود.

این ماده همچنین یک عامل ضد میکروبی است که علت اصلی آنزیمی است که می تواند مقادیر کمی پراکسید هیدروژن تولید کند. به این ترتیب، از عسل به طور موثر برای درمان بریدگی های جزئی خارجی، خراش، جوش و آکنه استفاده می شود، اگرچه در هنگام خوردن همان خواص را حفظ می کند و می تواند برخی از انواع ورم معده را تسکین دهد.

دانشمندان بزرگی در دنیا همچون ابن سینا، از عسل بعنوان داروی گیاهی و طبیعی نام برده و در طب خود استفاده کرده اند.

از طریق تجزیه و تحلیل دقیق علمی، می دانیم که عسل مملو از ترکیبات چشمگیری است که دارای خواص آنتی اکسیدانی، مرطوب کننده، ضد باکتری، ضد التهاب و ضد قارچ هستند.

بخاطر ویژگی های گفته شده در طب سنتی و مدرن، درمان رفلاکس معده با عسل توصیه می شود.

خواص عسل برای رفلاکس معده

با توجه به ویژگی های گفته شده از عسل، می توان عسل را یک داروی طبیعی، تاثیر گذار و بدون عارضه برای درمان رفلاکس معده و مشکلات گوارشی در نظر گرفت.

در ادامه به فواید عسل برای رفلاکس معده و نحوه تاثیر گذاری آن میپردازیم.

1 – آنتی اکسیدان و مهار رادیکال های آزاد

عسل هم آنتی اکسیدان است و هم مهار کننده رادیکال های آزاد.

ریفلاکس ممکن است تا حدی ناشی از رادیکال های آزاد باشد که به سلول های دستگاه گوارش آسیب می رسانند. عسل با از بین بردن رادیکال های آزاد از آسیب دیدن سلول های گوارشی جلوگیری کند.

2 – ضد التهاب

عسل می تواند برای کاهش التهاب در مری کار کند.

بافت عسل به شما اجازه می دهد تا غشای مخاطی مری را بهتر بپوشاند. این می تواند به تسکین طولانی مدت کمک کند.

التهاب ناشی از عفونت هلیکوباکترپیلوری در بیماران مبتلا به مشکلات گوارشی شایع است. در بدترین موارد می تواند باعث زخم معده شود. مشخص شده است که عسل طبیعی با مهار عواملی که باعث التهاب می شوند علائم التهاب را کاهش می دهد.

عسل دارای ویژگی محافظتی است که از سایتوکاین های پیش التهابی (واسطه های التهابی) که نقش مهمی در تشکیل مشکلات گوارشی دارند جلوگیری می کند.

3 – خاصیت پروبیوتیک

در صورت استفاده از آنتی بیوتیک، مهم است که از سیستم هضم خود محافظت کنید. این کار را می توانید با خوردن غذاهای کافی همراه با ”باکتری های خوب” یا پروبیوتیک ها انجام دهید.

بدن برای داشتن یک محیط روده ای متعادل مجبور است باکتری های خوب روده ما را تغذیه کند. عسل خام منبع خوبی از پروبیوتیک است که به تغذیه باکتری های خوبی مانند بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیل کمک می کند. عسل خام همچنین یک آنتی بیوتیک طبیعی است.

همچنین حاوی الیگوساکاریدها است که می تواند توسط تخمیر کننده های ساکارولیتیک برای تولید متابولیت های مفید که اثر پری بیوتیک را تقویت می کنند، استفاده شود.

عسل خام حاوی الیگوساکاریدها (قندها) است که می تواند به عنوان منبع سوخت (پروبیوتیک) برای باکتری های مفید روده عمل کند.

4 – ضد باکتری

عسل طبیعی و خام حاوی پلی فنول است که از باکتری های خوب محافظت کرده و باکتری های بد را جابجا می کند.

طیف گسترده ای از فعالیت ضد باکتریایی عسل را به عوامل مختلفی از جمله غلظت بالای قند (80 درصد قند) و پراکسید هیدروژن نسبت می دهند. فاکتورهای غیرپراکسید شامل متیل گلیوکسال و مقدار PH پایین آن است. پراکسید هیدروژن و اسمولاریته بالای آن به دلیل غلظت زیاد قند از عوامل ضد باکتریایی مشخص هستند.

باکتری اصلی که باعث اختلالات گوارشی می شود، هلیکوباکتر پیلوری است. مطالعات نشان داده است که عسل رشد این باکتری ها را در معده کنترل می کند.

5 – قلیایی

به دلیل اثر قلیایی بر دستگاه گوارش، عسل خام می تواند به سوء هاضمه کمک کند یا از آن جلوگیری کند.

عسل خام برخلاف عسل فرآوری شده که اسید ساز است قلیایی می باشد. بنابراین به مبارزه با التهاب کمک می کند.

به دلیل اثر قلیایی بر دستگاه گوارش، عسل خام می تواند به سوء هاضمه کمک کند یا از آن جلوگیری کند.

عسل به حرکت روان هضم کمک می کند زیرا حاوی آنزیم های خاصی است که باعث تقویت سیستم گوارش می شود.

6 – آنتی بیوتیک طبیعی

همه عسل ها حاوی پراکسید هیدروژن هستند که خاصیت آنتی بیوتیکی را به آنها آغشته می کند.

7 – رطوبت کم و PH پایین

مقدار زیاد قند، رطوبت کم و pH پایین عسل آن را ضد میکروبی می کند. از این رو، عسل برای پاکسازی معده مفید است.

8 – پتانسیل محافظتی گوارش

عسل به عنوان یک عامل طبیعی دارای پتانسیل محافظتی گوارشی است که توسط نتایج مطالعات مختلف نشان داده شده است. این ماده به طور عمده از طریق آنتی اکسیدان ها، ضد التهاب و مکانیسم محافظتی سلولی باعث ترمیم مخاط می شود. با این حال، مطالعات بیشتری برای تعیین مواد فعال بالقوه موجود در عسل که به بهبود معده و استفاده بالقوه از عسل در انسان کمک می کند، مورد نیاز است.

9 – حفاظت و تقویت سلولی

عسل طبیعی در تقویت سلول ها غنی است. عسل طبیعی می تواند شما را از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد مصون نگه دارد.

رادیکال های آزاد می توانند به روند بلوغ اضافه شوند. به همین ترتیب ممکن است عفونتهای مداوم، به عنوان مثال، بیماری عروق کرونر و رشد بدخیم را تحریک کنند.

تقویت کننده های سلولی موجود در عسل به جلوگیری از بیماری عروق کرونر کمک می کند. عسل نیز به همین ترتیب خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی مختلفی دارد.

10 – ضد عفونت و قارچ

عسل حاوی ترکیبی به نام متیل گلیوکسال است که خواص ضد باکتریایی را در اختیار عسل قرار می دهد. این به بهبود عفونت های باکتریایی در معده کمک می کند.

عسل دارای هر دو خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی است که می تواند برای درمان ریفلاکس اسید و سایر عوارض جانبی آلودگی مواد غذایی مفید باشد.

نحوه مصرف عسل برای رفلاکس معده

روش های مختلف مصرف عسل:

  • هر روز صبح با مصرف 1-2 قاشق چای خوری عسل خام و غیر پاستوریزه، ریفلاکس اسید را بسیار کمتر از حد معمول تجربه کنید.
  • هر روز صبح با افزودن عسل (یک قاشق غذاخوری) به یک لیوان آب گرم آن را مصرف کنید.
  • برای سوزش معده شدید باید خمیر عسل و پودر دارچین درست کنید. به جای استفاده از مربا، این خمیر را روی نان خود بمالید. این نان را هر روز به عنوان صبحانه بخورید تا نتیجه موثری داشته باشد.
  • اگر طرفدار ماست هستید 1-2 قاشق عسل به آن اضافه کنید تا در مشکلات ریفلاکس اسید و سوء هاضمه به شما کمک کند.
  • مخلوطی از سرکه سیب و عسل برای اسیدیته سالهاست که محبوبیت زیادی دارد. 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب و 1 قاشق غذاخوری عسل به یک لیوان آب اضافه کنید و قبل از هر وعده غذایی آن را بنوشید.
  • یک قاشق غذاخوری عسل را به یک لیوان شیر ولرم اضافه کنید و میل کنید.

از هر یک از این روش ها استفاده کنید شما را از مشکلات اسیدی خلاص می کند.

مزایای عسل خام برای بدن

عسل خام یک ماده غذایی و دارویی فوق العاده قدیمی است که به عنوان ضد ویروس، ضد قارچ و ضد باکتری شناخته می شود.

همچنین به طور طبیعی دارای آنتی اکسیدان زیادی است و می تواند به مبارزه با التهاب و تعادل سیستم ایمنی کمک کند.

از مزایا عسل خام میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یک شیرین کننده سالم و جایگزین مناسب قند
  • فشار خون را کاهش می دهد
  • کاهش کلسترول بد (LDL ) و بالا بردن میزان کلسترول خوب ( HDL )
  • افزایش ایمنی بدن
  • سرفه ها را سرکوب کنید
  • درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
  • جلوگیری از ریفلاکس معده
  • درمان مشکلات گوارشی
  • خواب بهتر
  • اثرات اسهال را تسکین می دهد
  • از آسیب مغز محافظت می کند
  • سوختگی و ترمیم زخم را تقویت می کند
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • گردش خون را بهبود می بخشد
  • عملکرد قلب را عادی می کند
  • ضد التهاب و ضد باکتری
  • روده ها را تمیز می کند
  • متابولیسم را نرمال می کند

درمان رفلاکس معده با عسل و سیاه دانه

امروزه از سیاه دانه برای درمان بیماری های دستگاه گوارش از جمله رفلاکس معده، گاز، قولنج، اسهال، اسهال خونی، یبوست و بواسیر استفاده می شود. همچنین برای شرایط تنفسی از جمله آسم، آلرژی، سرفه، برونشیت، آمفیزم، آنفلوانزا، آنفولانزای خوکی و احتقان استفاده می شود.

دانه های سیاه منبع خوبی از فیبر و سرشار از چربی های اشباع نشده هستند، به ویژه اسید لینولئیک چربی امگا 6 و چربی امگا 9، اسید اولئیک،می باشد. همچنین حاوی ویتامین های مختلف و مواد معدنی و همچنین بسیاری از ترکیبات شیمیاییاست.

این ترکیبات هستند که تا حد زیادی معتقدند مسئول فعالیتهای دارویی سیاه دانه هستند.

روغن سیاه دانه برای ریفلاکس اسید در تسکین تقریباً فوری از دل درد و اسیدیته بسیار موثر است.

ترکیب عسل و روغن سیاه دانه یک انتخاب عالی برای درمان طبیعی ریفلاکس اسید دارند.

پیشنهاد می شود از عسل سیاه دانه طبیعی استفاده شود.

موارد احتیاط در مصرف عسل

  • کودکان زیر یک سال نباید عسل مصرف کنند ( بوتولیسم ).
  • افرادی که به گرده گل یا فرآورده های دیگر عسل آلرژی دارند.
  • افرادی که دیابت دارند با مشورت پزشک مصرف شود.
  • مصرف بیش از حد معقول باعث اضافه وزن میشود.
  • در هوای گرم مصرف عسل ممکن است مشکل زا باشد.
  • خانم های باردار و شیرده با مشورت دکتر مصرف کنند.

انواع عسل در بازار

امروزه در بازار و فروشگاه ها انواع عسل با برندها و رنگ های متفاوت وجود دارد که انتخاب درمیان این همه عسل و پیدا کردن عسل طبیعی سخت می شود.

در اینجا به چند دسته از عسل های موجود در بازار اشاره میکنیم:

  • عسل طبیعی ( شهد طبیعی گل )

عسل طبیعی عسلی است که زنبور برای تهیه آن فقط از شهد گل استفاده کرده باشد و زنبور به اصطلاح تغذیه نشده باشد ( استفاده از شکر و هرگونه ماده دیگر غیر از شهد طبیعی گل ).

همچنین زنبور به طور کامل برای شکسته شدن قند موجود یعنی ساکارز در شهد گل ( فرآیند هیدرولیز ) بر روی آن کار کرده باشد. رنگ عسل طبیعی بسته به نوع گلی که زنبور از آن برای تهیه عسل استفاده کرده، متفاوت است که بصورت روشن و تیره می باشد.

همچنین طعم عسل طبیعی هم بسته به نوع گل متفاوت می باشد، در کل بهترین روش برای تشخیص عسل طبیعی استفاده از آزمایشگاه می باشد که در صد ساکارز آن را مشخص می کند.

  • عسل تغذیه ( شکری )

به این عسل، تغذیه ای یا به اصطلاح شکری گفته می شود که زنبور عسل به جای استفاده از شهد طبیعی گل از شکر استفاده کرده باشد که دیگر خواص دارویی ندارد.

  • عسل تقلبی

این عسل در بازار فراوان یافت می شود و در تولید آن زنبور هیچ نقشی ندارد و با استفاده از شیرین کننده ها، طعم دهنده ها و رنگ های مصنوعی تولید و عرضه می شود که هیچ فایده ای برا انسان نداشته هیچ، مضر نیز می باشد.

برای اطلاعات بیشتر به مقاله تشخیص عسل طبیعی مراجعه کنید.

عسل خام و پاستوریزه چیست ؟

  • عسل خام

به عسلی گفته می شود که مستقیم از کندو عسل خارج شده و هیچ فرآیندی روی آن انجام نشده باشد به اصطلاح عسل خام گفته می شود. که تمام خواص طبیعی عسل را در خود دارد.

عسل طبیعی بعد از مدتی به اصطلاح رس می کند و برای رس زدایی به آن حرارت میدهند و این حرارت اگر از میزان تایین شده بگذرد باعث می شود عسل طبیعی خواص خود را از دست بدهد.

  • عسل پاستوریزه

به عسلی گفته می شود که فرآیند رس زدایی با گرما زیاد را سپری کرده و باعث شده عسل خواص طبیعی خود را از دست بدهد.

رس زدایی با حرارت بالا توسط عسل های شرکتی و تجاری استفاده می شود تا بسته بندی و نگهداری عسل راحت تر انجام شود و عسل رس یا به اصطلاح شکرک نزند.

 

مجموعه عسل مانگرو مرغوبترین عسل طبیعی و ارگانیک  را از گلهای این سرزمین چهار فصل توسط زنبور عسل، در مجموعه زنبورستان های خود تولید و برای استفاده هموطنان عزیزمان آماده استفاده قرار داده است  تا از این نعمت شفا بخش خداوند بهره مند شوند.

عسل های مانگرو زیر نظرآزمایشگاه پیشرفته و با استفاده از جدیدترین ابزار و متد تشخیص عسل، آزمایش و بعد از آن به بهترین شکل ممکن بسته بندی و عرضه  می شود.

برای خرید عسل طبیعی با برگه آزمایش و ضمانت نامه کتبی طبیعی بودن و بازگشت وجه کلیک کنید.

منبع1

منبع2

3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • جواد رمضانی
    فوریه 14, 2023 3:16 ب.ظ

    سلام من چند سال بود رفلاکس معده داشتم و واقعا اذیت میشدم
    عسل به برنامه غذایی روزانم اضافه کردم و به جرات میگم ۹۰٪ مشکلات معدم کم شد.
    من یک سال و نیم از مجموعه مانگرو عسل سفارش میدم و انشااله سلامت باشن.

    پاسخ
  • سلام منم ریفلاکس معده دارم چطوری استفاده میکردیدازعسل،ممنون میشم راهنمایی ام کنید🙏

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست